Radionice Bim Bam

Muzička radionica za bebe Bim Bam osmišljena je tako da se deci uzrasta već od 6 meseci ponudi kvalitetna muzička stimulacija koja, sa rastom deteta, prerasta u edukaciju i pravi muzički trening. Rana muzička stimulacija, tako dragocena za rast i razvoj svake bebe, radi se u kombinaciji sa stimulacijama ostalih čula, a posebno čula dodira i vida. Razvoj ovih čula izuzetno je blagotvoran za kompletni razvoj beba i dragocen je za bilo kakav dalji napredak deteta. Poseban akcenat dat je na razvoju fine motorike, koja doprinosi razvoju govora i stvaranjem najvećeg broja neuronskih veza u mozgu dece. Rana muzička stimulacija se uvek sprovodi uz prisustvo roditelja ili osoba koje inače provode vreme sa decom, jer je cilj da kroz radionice utičemo i na svesnost odraslih o značaju pravilnog muzičkog razvitka. Takođe, radionice su idealno mesto na kome se roditelji susreću sa iskustvima drugih, i jedno od prvih mesta za aktivnu socijalizaciju najmlađih, još pre nego što krenu u jasle i vrtić. 14

Malo stariji mališani se kroz muzičku radionicu Bim Bam susreću i sa većim izazovima. Osim rada na razvoju ritma, velika pažnja se usmerava na razvoj muzikalnosti, ali i na koordinaciju, motoriku, grafomotoriku i aktivno slušanje. Važno nam je da deca sva znanja dobijaju isključivo kroz igru, vodeći računa o individualnim potrebama, sposobnostima i željama. Bebe i deca su u prilici da aktivno sviraju na raznim instrumentima Orfovog instrumentarijuma i klaviru, a neki naši centri nude i početne školice klavira i violine, za decu starosti već od 4 godine. Ono što nas izdvaja od drugih je da nam je važno kako se dete oseća i kako napreduje, a ne koji je rezultat postiglo. Rezultat se uočava kod svakog u različito vreme i na različit način i ono što se vidi nije nužno sve što je dete savladalo.

Muzička radionica Bim Bam u Beogradu počela je sa radom 2014. godine kao prva muzička radionica za bebe na ovim prostorima. Prvih godina radionice je držala osnivač i autor Marijana Milošević, muzički pedagog i NLP trener. Od septembra 2021. očekujemo nove Bim Bam, trenere koji će preuzeti radionice  na više lokacija u gradu. Za informacije i prvi dolazak, molim vas da se javite na broj telefona +381 63 7775 875 ili na email bimbam.beograd@gmail.com. Online prijavu možete popuniti ovde.

Od jeseni 2017, Muzička radionica Bim Bam započela je sa radom i u Baru, gde časove po Bim Bam metodi vodi pijanistkinja Milena Lazić Gojković. Radionice su namenjene deci uzrasta od 6 meseci do 7 godina i predstavljaju odličnu pripremu dece i za upis u muzičku školu. Od ove godine kreće i školica klavira za najmlađe. Za informacije i prvi dolazak, molim Vas da se javite Mileni na broj telefona +382 69 475 496 ili na email bimbambar@gmail.com.

U jesen 2018, otvorena je i Muzička radionica Bim Bam u Loznici. Tamo sa decom uzrasta od godinu do 12 godina radi pijanistkinja Marija Petrović. Radionice se održavaju u Bim Bam prostoru u Žikice Jovanovića 32 i lokalnim vrtićima. Od ove godine, počelo je sa radom i odeljenje u Banji Koviljači. Bim Bam u Loznici i Banji Koviljači specifičan je po tome što naše profesorke drže i školice klavira i violine za uzrast dece već od 4 godine. Za sve informacije o terminima i mestu održavanja, molim Vas da se javite Mariji na broj telefona +381 60 677 6026. Prijavu možete popuniti ovde.

Od jeseni 2020. počinju da rade nove radionice, i to u Velikoj Plani, Kragujevcu, Novom Sadu, Čelarevu, Banji Koviljači, Banja Luci, Podgorici i Mostaru.

Muzičku radionicu Bim Bam u Velikoj Plani vode Dijana Šućur, profesorka klavira i Jelena Marisavljević, profesorka engleskog jezika. Radionice se održavaju u Karađorđevoj 35. Za informacije i prvi dolazak, molim vas da se javite Dijani na broj telefona +381 63 811 7959 ili na email bimbamvelikaplana@gmail.com. Prijavu možete popuniti ovde.

U Kragujevcu, muzičku radionicu Bim Bam vodi Valerina Vučetić Nikolić, muzički pedagog. Osim muzičke radionice, u Kragujevcu radi i Bim Bam školica klavira za decu najmlađeg uzrasta. Za informacije i prvi dolazak, molim vas da se javite Valerini na broj telefona +381 65 81 82 818 ili na email bimbamkragujevac@gmail.com. Prijavu možete popuniti ovde.

U Novom Sadu, muzičku radionicu Bim Bam vode Biljana Bošnjaković, profesorka razredne nastave i Leposava Francuzević, strukovni vaspitač. Radionice se održavaju subotom u Sportisimu, na Detelinari, Milenka Grčića 3a. Za informacije i prvi dolazak, molimo da se javite na broj 062 157 2723 ili na email bimbam.ns@gmail.com. Prijavu možete popuniti ovde.

Bim Bam u Banja Luci vodi Tina Dabić, profesorka klavira a za informacije i prvi dolazak, molim vas da se javite Tini na broj telefona +387 66 313 635 ili na email bimbambanjaluka@gmail.com.

U Podgorici, Bim Bam vodi Jana Adžić, muzički pedagog. Specifičnost ovog Bim Bam centra je da je Jana muzičar sa velikim iskustvom u radu sa decom sa smetnjama u razvoju. Radionice se održavaju u okviru centra Ton Ton a za informacije i prvi dolazak, molim vas da se javite Jani na broj telefona +382 67 683 167 ili na email bimbampodgorica@gmail.com.

U Mostaru, muzičku radionicu Bim Bam vodi Željka Zovko, muzički pedagog a časovi se održavaju u okviru plesnog studija B-Dance. Spoj plesa i muzike u ovoj Bim Bam radionici je poseban dodatak i veliko bogatstvo za decu Mostara. Prijave i dodatne informacije potražite od Željke na broj +387 63 347 323.