Moć malih navika

Nova godina donosi mnogo očekivanja, odluka i obećanja, ali, kada prođe nekoliko prvih dana i nedelja, na mnoge od njih smo već i zaboravili. Ne kažu slučajno NLP treneri da je promena brza i laka, samo se treba setiti da smo se promenili. Kada je istrajanje u odlukama u pitanju, dve su stvari važne: dobre navike i disciplina. I zapravo, ne zna se koja je važnija.

15 načina da sa lakoćom upropastite svoj život

Ako niste spremni da radite ono što vas vodi ka uspehu, možda bi bilo dobro da se podsetite šta je to što vas sigurno vodi ka neuspehu. Možda zvuči neobično, ali u pitanju je inverzna logika. Umesto da pokušavate da odredite sve što će vas učiniti srećnim, samo razmislite šta će vas zasigurno učiniti nesrećnim i jednostavno izbegavajte da radite te stvari. Ako trenutno radite bilo šta na ovoj listi, pažljivo razmislite kako i zašto to doprinosi vašem neuspehu i nezadovoljstvu (i prestanite da to radite, odmah). Uz to, evo sigurnih načina da živite jadan život:

Magični koraci u osvajanju slobode

Sloboda je stanje uma. Svako je doživljava na svoj način. Nekome je sloboda samoća, nekome manjak obaveza, planova i autoriteta, nekome minimalno vezivanje, nekome fleksibilnost. I ko zna šta još. Sloboda je i stvar odluke. Mogućnost da promeniš svoja ponašanja, okruženje i navike i da dozvoliš sebi da biraš. Ali, slobodu možeš da osvojiš samo ako shvatiš da ti je potrebna. Zato proveravaj. Često i uporno.