Snimljeni vebinari

2. marta održan je vebinar Razvoj koncentracije kroz muzičku igru. Želja mi je bila da učesnicima ukažem na to kako i zašto gubimo pažnju, i mi i deca, kao i kako mnogo toga možemo učiniti kroz muzičku igru. Kada razumemo koliko je naš mozak opterećen spoljnim stimulusima i unutrašnjim razmišljanjem, biće nam jasnije zašto je važno jačati sposobnost duboke i dugačke pažnje. Konkretni primeri, korisni za sve uzraste dece, kao i princip kako graditi igre koje poboljšavaju pažnju, dostupni su vam u snimku vebinara koji traje nešto više od dva sata.

Prijavu popunite ovde, a stiže vam mejl sa dodatnim informacijama.

fb event(10)

3. novembra održan je vebinar Rana muzička stimulacija za uzrast do 3 godine. Cilj vebinara je bio da učesnici razumeju Zašto je potrebno raditi na ranom muzičkom razvoju dece, koji su ključni periodi za određen tip razvoja, šta je u fokusu kada su bebe u pitanju i kako ih najefikasnije stimulisati. Od naučnih istraživanja, preko ustaljenih normi do iskustva iz prakse, pričali smo o svemu što je važno kada imate svoju bebu ili radite sa njima. Zapravo, stvar smo gledali iz tri perspektive: roditelj, pedagog i muzičar. Kada sva znanja i iskustva ove tri osobe spojite u jednu, dobijete više od 2 sata korisnog sadržaja. Ukoliko se prepoznajete u nekoj od ovih uloga, ovaj vebinar je za vas!

Popunite prijavu ovde, a u mejlu koji Vam šaljemo, dobićete sva obaveštenja.

Dobro došli na vebinar Muzičko opismenjavanje kroz igru, posvećen različitim pristupima neformalnom i formalnom muzičkom opismenjavanju.. Nakon vebinara bićete u prilici da bolje razumete, koristite i kreirate različite modele i materijale za muzičko opismenjavanje dece različitog uzrasta. Bolje ćete razumeti šta sve predstavlja muzičku edukaciju i šta se u kojim periodima života se može primenjivati i očekivati kao rezultat. Veliki broj ideja iz različitih oblasti opismenjavanja (od upoznavanja sa notnim vrednostima i visinama preko dinamike do oblika) biće prikazan kroz brojne primere proverene u praksi. Videćete kako slikovni i asocijativni primeri ili društvene igre mogu pomoći u savladavanju početnog muzičkog opismenjavanja bez imalo muke.

Vebinar je održan 15. 9. od 19h preko aplikacije Zoom i snimak je okačen na YouTube. Prijavu popunite ovde, a u mejlu koji Vam šaljemo nakon ispunjene prijave, dobiće sva potrebna obaveštenja.

Vebinar Aktivno slušanje namenjen je svima koji u svom radu koriste muziku, na bilo koji način i sa decom bilo kog uzrasta. Na ovom vebinaru naučićete razliku između aktivnog i pasivnog slušanja muzike, kada se koji model primenjuje i kako. Naučićete i koji su najvažniji načini aktivnog slušanja, kako da produžite pažnju i poboljšate memoriju korišćenjem vizuelnog i kinestetičkog kanala učenja, kao i šta su muzikogrami, kako se koriste i kako sami da ih napravite. Prijavite se ovde i pogledajte snimak onda kada to vama odgovara.

Vebinar Učenje kroz pokret namenjen je svima koji rade sa decom predškolskog i školskog uzrasta, a daje važne smernice i o uticaju pokreta na odrasle. Osim naučnih činjenica i korisnih studija, vebinar nudi i prikaz kako se pokret koristi u metodama poput Dalkroz, Valdorf, BAPNE, El Sistema, NTC i naravno Bim Bam. Mnoštvo korisnih primera i materijala čeka da pogledate i iskoristite! Prijavite se ovde i pogledajte na YouTube onda kada vama odgovara.

Pogledajte snimak vebinara Rainbow metoda: Korak po korak, na YouTube. Saznajte sve, od početnih koraka, preko osnovnih načela korišćenja metode pa do konkretnih primera i ideja za sve uzraste i potrebe učenja. Prijavite se ovde i pogledajte onda kada vama odgovara.

112

Vebinar “Kako deca uče?” sada možete pogledati kao snimak, onda kada vama odgovara. 2 sata i 20 minuta važnih učenja o tome kako deca (a i mi odrasli) primaju informacije, kako ih čuvaju i zaboravljaju, te mnoštvo  korisnih strategija za lakše učenje prilagođeno svakom tipu učenika. Prijavite se na linku ovde i pratite uputstva. Link će vam stići na mejl i možete ga pogledati kada je to vama najzgodnije.

za sajt 600x300