Igre

Igra je najvažniji kanal učenja kod dece! Imajte uvek to na umu kada želite da dete nešto nauči i da to ne shvati kao opterećenje. Igra budi radoznalost, kreativnost, želju za boljim rezultatom, takmičenje sa sobom i drugima. Igra trenira veštine poput planiranja, razmišljanja unapred ili strategija. Igra treba da bude usklađena sa nivoom znanja i veština deteta tako da svaki put oni nešto novo saznaju. Ako je previše laka ili previše komplikovana, dete će je odbiti, baš kao i ako traje neadekvatno dugo. Zato birajte mudro, vodite računa da dete kroz igru treba da savlada određene veštine i znanja ali i da se zabavi!

Muzičke društvene igre nastale kao logični nastavak knjige “Više od muzičke igre” predstavljaju jedinstvenu zbirku igara za različite uzraste, potrebe i znanja dece i odraslih. Igre koje kombinuju zabavu, učenje, vežbe strpljenja, promišljanja i planiranja, u skladu su sa Montesori i NTC metodama i napravljene od najkvalitetnijih materijala uz izuzetan dizajn.

ŠTA SADRŽI KOMPLET IGARA “VIŠE OD MUZIČKE IGRE”?

U kompletu se nalazi pet različitih igara i to: muzička slagalica, muzičke domine i tri seta muzičkih memorija.

MUZIČKA SLAGALICA

Slagalica je osmišljena tako da deca uzrasta od 3+ godina upoznaju muzičke simbole. Slagalica nema označenu ivicu (ram) niti sliku po kojoj se rešava kako bi akcenat bio na logičkom rasuđivanju, auto korekciji i pamćenju. Rađena po Montesori principu sa kontrolom greške što znači da je dete u mogućnosti da potpuno samo tačno složi sliku. Izrađena je od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovana u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.pazle3

MUZIČKE DOMINE

Klasična društvena igra koja umesto brojeva ima  notne vrednosti od 0 do 6. Namenjena je uzrastu od 4+. Domine se igraju na klasičan način a cilj je da deca na neformalan način upoznaju notne vrednosti kao i da razvijaju logiku, timski duh i razmišljanje unapred. Radi dodatnog logičkog razmišljanja, iste notne vrednosti su napisane su na različite načine kako bi deca istovremeno razmišljala i matematički, tj.da muzičke vrednosti posmatraju kao razlomke. Domine su izrađene od PVC plastike sa kvalitetnom muflon lepenkom i spakovane u pamučne vrećice.

7

MUZIČKE MEMORIJE: INSTRUMENTI

Igre su namenjene deci uzrasta već od treće godine kada su spremni da počnu sa igrom memorija i savladavanjem muzičkih instrumenata. Na samom početku upoznajemo se sa bojama kartica, vrsti i grupama instrumenata da bi kasnije prešli i na upoznavanje sa samim zvukom instrumenta i njegovim poreklom. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

IMG_20180316_194147

MUZIČKE MEMORIJE: SIMBOLI

Klasična društvena igra memorije za uzrast 5+. Upoznavanje sa 16 osnovnih muzičkih simbola sa grafičkim prikazom koji je u skladu sa ostalim kompletima igara memorija te je moguće igrati  ih zajedno. Cilj igre je rano muzičko opismenjavanje na neformalni način, kroz igru i zabavu. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

IMG_20180316_193957

MUZIČKE MEMORIJE: ASOCIJACIJE

Klasična društvena igra memorije za uzrast 8+. Upoznavanje sa 32 muzička simbola gde su u paru dve različite sličice sa istim ili suprotnim značenjem. Cilj igre je rano muzičko opismenjavanje kao i razvoj memorije, asocijativnog i logičkog razmišljanja i razmišljanja unapred. Isti dizajn poleđine kartica omogućava kombinovanje igre sa ostalim kompletima muzičkih memorija. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

3

KOME SU NAMENJENE MUZIČKE DIDAKTIČKE IGRE?

Igre su namenjene deci u predškolskim ustanovama, osnovnim i muzičkim školama kao i muzičkim radionicama. Igre koriste vaspitači, učitelji i nastavnici širom regiona kako bi se kroz igru, na neformalan način, deca upoznala sa osnovnim muzičkim simbolima i instrumentima. Iako su igre varijacija klasičnih društvenih igara, maštovitost odraslih može dovesti do još pregršt varijacija sa istim materijalima.  Kombinovanjem više kompleta memorija moguće je da igru igra veći broj dece istovremeno. Takođe, dodavanjem kartica iz drugih kompleta omogućiće bezbroj varijacija u igrama memorije. Domine mogu poslužiti i za učenje razlomaka, kao i za serijaciju i klasifikaciju notnih vrednosti. Kombinovanjem više kartica iz istog kompleta moguće je napraviti i nove igre, poput sudoku, na primer. 

sudoku

KAKO NARUČITI MUZIČKE DIDAKTIČKE IGRE?

Sve igre možete naručiti direktno slanjem porudžbine na e-mail ovde