Igre

Igra je najvažniji kanal učenja kod dece! Imajte uvek to na umu kada želite da dete nešto nauči i da to ne shvati kao opterećenje. Igra budi radoznalost, kreativnost, želju za boljim rezultatom, takmičenje sa sobom i drugima. Igra trenira veštine poput planiranja, razmišljanja unapred ili strategija. Igra treba da bude usklađena sa nivoom znanja i veština deteta tako da svaki put oni nešto novo saznaju. Ako je previše laka ili previše komplikovana, dete će je odbiti, baš kao i ako traje neadekvatno dugo. Zato birajte mudro, vodite računa da dete kroz igru treba da savlada određene veštine i znanja ali i da se zabavi!

Muzičke društvene igre nastale kao logični nastavak knjige “Više od muzičke igre” predstavljaju jedinstvenu zbirku igara za različite uzraste, potrebe i znanja dece i odraslih. Igre koje kombinuju zabavu, učenje, vežbe strpljenja, promišljanja i planiranja, u skladu su sa Montesori i NTC metodama i napravljene od najkvalitetnijih materijala uz izuzetan dizajn.

ŠTA SADRŽI KOMPLET IGARA “VIŠE OD MUZIČKE IGRE”?

U kompletu se nalazi pet različitih igara i to: muzička slagalica, muzičke domine i tri seta muzičkih memorija.

Muzička slagalica

pazle3Slagalica je osmišljena tako da deca uzrasta od 3+ godina upoznaju muzičke simbole. Slagalica nema označenu ivicu (ram) niti sliku po kojoj se rešava kako bi akcenat bio na logičkom rasuđivanju, auto korekciji i pamćenju. Rađena po Montesori principu sa kontrolom greške što znači da je dete u mogućnosti da potpuno samo tačno složi sliku. Izrađena je od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovana u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

7Muzičke domine

Klasična društvena igra koja umesto brojeva ima  notne vrednosti od 0 do 6. Namenjena je uzrastu od 4+. Domine se igraju na klasičan način a cilj je da deca na neformalan način upoznaju notne vrednosti kao i da razvijaju logiku, timski duh i razmišljanje unapred. Radi dodatnog logičkog razmišljanja, iste notne vrednosti su napisane su na različite načine kako bi deca istovremeno razmišljala i matematički, tj.da muzičke vrednosti posmatraju kao razlomke. Domine su izrađene od PVC plastike sa kvalitetnom muflon lepenkom i spakovane u pamučne vrećice.

Muzičke memorije: Instrumenti

IMG_20180316_194147

Igre su namenjene deci uzrasta već od treće godine kada su spremni da počnu sa igrom memorija i savladavanjem muzičkih instrumenata. Na samom početku upoznajemo se sa bojama kartica, vrsti i grupama instrumenata da bi kasnije prešli i na upoznavanje sa samim zvukom instrumenta i njegovim poreklom. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

Muzičke memorije: Simboli

Klasična društvena igra memorije za uzrast 5+.

IMG_20180316_193957

Upoznavanje sa 16 osnovnih muzičkih simbola sa grafičkim prikazom koji je u skladu sa ostalim kompletima igara memorija te je moguće igrati  ih zajedno. Cilj igre je rano muzičko opismenjavanje na neformalni način, kroz igru i zabavu. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

3Muzičke memorije: Asocijacije

Klasična društvena igra memorije za uzrast 8+. Upoznavanje sa 32 muzička simbola gde su u paru dve različite sličice sa istim ili suprotnim značenjem. Cilj igre je rano muzičko opismenjavanje kao i razvoj memorije, asocijativnog i logičkog razmišljanja i razmišljanja unapred. Isti dizajn poleđine kartica omogućava kombinovanje igre sa ostalim kompletima muzičkih memorija. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

KOME SU NAMENJENE MUZIČKE DIDAKTIČKE IGRE?

Igre su namenjene deci u predškolskim ustanovama, osnovnim i muzičkim školama kao i muzičkim radionicama. sudokuIgre koriste vaspitači, učitelji i nastavnici širom regiona kako bi se kroz igru, na neformalan način, deca upoznala sa osnovnim muzičkim simbolima i instrumentima. Iako su igre varijacija klasičnih društvenih igara, maštovitost odraslih može dovesti do još pregršt varijacija sa istim materijalima.  Kombinovanjem više kompleta memorija moguće je da igru igra veći broj dece istovremeno. Takođe, dodavanjem kartica iz drugih kompleta omogućiće bezbroj varijacija u igrama memorije. Domine mogu poslužiti i za učenje razlomaka, kao i za serijaciju i klasifikaciju notnih vrednosti. Kombinovanjem više kartica iz istog kompleta moguće je napraviti i nove igre, poput Sudoku, na primer. 

Pogledajte sve naše igre u katalogu i poručite ovde

Nalepnice za klavirske dirke

Providne nalepnice za klavirske dirke namenjene su početnom slikovnom opismenjavanju najmlađih. Komplet sadrži 30 nalepnica sa imenom nota za najmlađi uzrast, 36 nalepnica za bele dirke sa položajem u notnom sistemu i 32 nalepnice za crne dirke. Pogodno je za sve veličine klavira, harmonika i sintisajzera. Lako se postavlja na dirke i skida bez tragova.

Bim Bam čike

Igra namenjena deci različitih uzrasta za razvijanje pažnje, fine i krupne motorike, koordinacije i opažanja. Kartice sadrže dve figurice u istom položaju, u crnoj i varijanti u boji. Crnog čiku koristimo za igru Ledeni čika i pokazujemo koju pozu dete treba da zauzme kada muzika stane, a čiku u boji koristimo da dete, po zadatom modelu, nacrta odgovarajući položaj ili ga napravi od plastelina ili štapića u boji. Može se koristiti i kao Montesori material za igre sa brašnom, peskom ili pirinčem gde dete, uz pomoć četkice, štapića ili prsta, otkriva sakriveni model.

Komplet sadrži 20 kartica/40 slika veličine od A6 do A4. Dostupno kao elektronsko izdranje, spremno za štampu i plastificiranje.

Pogledajte sve igre u našem katalogu

PIŠI – BRIŠI IGRE

 

Radni materijali za upoznavanje sa osnovnim muzičkim terminima. Plastificirani A4 materijali na kojima može da se piše flomasterima i prebriše za dalju upotrebu.

Uz učenje o dinamici, ovaj materijal sadrži i grafomotoričku vežbu i razumevanje pojmova manje – veće. Materijali za sabiranje i oduzimanje koriste muzičke domine na kojima dete uči osnovne računske operacije prenešene i na razlomke, odnosno notne vrednosti. Materijali Ko će pre? namenjeni su brzom sabiranju različitih notnih vrednosti i mogu se koristiti i za međusobna takmičenja ali i za brzo testiranje. Takođe, tu su i društvene igre Ko će više? i Trka, namenjene većem broju dece za učenje osnovnih notnih vrednosti. Među igrama pronađite i igru Poveži namenjen sinhronizaciji rada dve hemisfere kao i Prepiši u kojoj deca, osim što se upoznaju sa muzičkim simbolima, vežbaju opažanje.

PDF KARTICE

U našoj bogatoj ponudi muzičkih didaktičkih igara izdvajamo i igre koje možete sami štampati, plastificirati ili štampati na kartonu za dugotrajniju upotrebu. U pitanju je 24 kartica A5 formata, koje možete štampati i u drugim veličinama, na kojima su prikane notne vrednosti, muzički instrumenti i pokreti za sviranje telom. Kartice se mogu koristiti za veliki broj igara koje imaju za cilj rano muzičko opismenjavanje dece od 3+ godina. Preporučujemo da odštampane kartice plastificirate kako bi ih mogli koristiti godinama bez oštećenja. Možete ih naručiti ovde a mi ćemo Vam poslati link za njihovo preuzimanje.

KAKO NARUČITI MUZIČKE DIDAKTIČKE IGRE?

 Sve igre možete naručiti direktno slanjem porudžbine na e-mail bimbambebe@gmail.com. Kompletnu ponudu igara i knjiga iz naše radionice potražite u katalogu i poručite ovde

 

 

 

 

 

Igre iz Zbornika prve Bim Bam konferencije

Neke od igara sa naše prve Bim Bam konferencije imaju i dodatni štampani materijal koji možete odmah koristiti uz igre. Cena svake od igara je svega 150 din i želja nam je da Vam omogućimo što veći broj gotovih materijala kako bi sebi uštedeli vreme za pripremu časova i radionica. Pogledajte pripremljene materijale i javite nam koji da Vam pošaljemo u elektronskoj formi na Vaš mejl. Pišite nam na motivmt@gmail.com