Igre

Igra je najvažniji kanal učenja kod dece! Imajte uvek to na umu kada želite da dete nešto nauči i da to ne shvati kao opterećenje. Igra budi radoznalost, kreativnost, želju za boljim rezultatom, takmičenje sa sobom i drugima. Igra trenira veštine poput planiranja, razmišljanja unapred ili strategija. Igra treba da bude usklađena sa nivoom znanja i veština deteta, tako da svaki put oni nešto novo saznaju. Ako je previše laka ili previše komplikovana dete će je odbiti, baš kao i ako traje neadekvatno dugo. Zato birajte mudro, vodite računa da dete kroz igru treba da savlada određene veštine i znanja, ali i da se zabavi!

Muzičke društvene igre, nastale kao logični nastavak knjige “Više od muzičke igre”, predstavljaju jedinstvenu zbirku igara za različite uzraste, potrebe i znanja dece i odraslih. Igre kombinuju zabavu, učenje, vežbe strpljenja, promišljanja i planiranja, u skladu su sa Montesori i NTC metodama i napravljene od najkvalitetnijih materijala uz izuzetan dizajn.

Muzička slagalica

oznorMB

Slagalica je osmišljena tako da deca uzrasta od 3+ godina upoznaju muzičke simbole. Slagalica nema označenu ivicu (ram) niti sliku po kojoj se rešava, kako bi akcenat bio na logičkom rasuđivanju, autokorekciji i pamćenju. Rađena je po Montesori principu sa kontrolom greške, što znači da je dete u mogućnosti da potpuno samo tačno složi sliku. Izrađena je od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovana u pamučnu vrećicu radi lakog čuvanja i nošenja.

Muzičke domine

Klasična društvena igra koja umesto brojeva ima  notne vrednosti od 0 do 6. Namenjena je uzrastu od 4+. Domine se igraju na klasičan način, a cilj je da deca na neformalan način upoznaju notne vrednosti, da

oznorMBrazvijaju logiku, timski duh i razmišljanje unapred. Radi dodatnog logičkog razmišljanja, iste notne vrednosti su napisane su na različite načine, kako bi deca istovremeno razmišljala i matematički, tj. da muzičke vrednosti posmatraju kao razlomke. Domine su izrađene od PVC plastike sa kvalitetnom muflon lepenkom i spakovane u pamučne vrećice.

Muzičke memorije: Instrumenti

oznorMB

Igre su namenjene deci uzrasta već od treće godine, kada su spremni da počnu sa igrom memorija i savladavanjem muzičkih instrumenata. Na samom početku upoznajemo se sa bojama kartica, vrstom i grupama instrumenata, da bi kasnije prešli i na upoznavanje sa samim zvukom instrumenta i njegovim poreklom. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu, radi lakog čuvanja i nošenja.

Muzičke memorije: Simboli

oznorMBKlasična društvena igra memorije za uzrast 5+.Upoznavanje sa 16 osnovnih muzičkih simbola sa grafičkim prikazom, koji je u skladu sa ostalim kompletima igara memorija, te je moguće igrati  ih zajedno. Cilj igre je rano muzičko opismenjavanje na neformalni način, kroz igru i zabavu. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu, radi lakog čuvanja i nošenja.

Muzičke memorije: Asocijacije

IMG_20200614_124913Klasična društvena igra memorije za uzrast 8+. Upoznavanje sa 32 muzička simbola, gde su u paru dve različite sličice sa istim ili suprotnim značenjem. Cilj igre je rano muzičko opismenjavanje,kao i razvoj memorije, asocijativnog i logičkog razmišljanja i razmišljanja unapred. Isti dizajn poleđine kartica omogućava kombinovanje igre sa ostalim kompletima muzičkih memorija. Izrađene su od najkvalitetnije kaširane lepenke i spakovane u pamučnu vrećicu, radi lakog čuvanja i nošenja.

Muzičke kockice

56 drvenih kockica sa izrezbarenim notnim vrednostima ili dinamičkim oznakama, odličan je početak zabavnih i edukativnih igara za sve uzraste. Visok kvalitet izrade omogućava dugogodišnje korišćenje a širok asortiman već pripremljenih materijala za već pripremljene igre omogući će vam veću primenu u svakodnevnom radu. Sami odaberite koje kockice želite u kompletu a postoji mogućnost za izradu kockica po vašim potrebama. Dodatne, Piši-briši materijale potražite u katalogu.

Muzički Iks Oks

1Drvena tabla i 35 notnih vrednosti i odgovarajućih pauza doneće mnogo zabave i igre uz upoznavanje sa muzičkim simbolima. Uz ovu klasičnu, a sada muzičku igru, deca će razvijati planiranje, strategiju, koncentraciju, razmišljanje unapred i takmičarski duh a sami simboli se mogu upotrebiti i za igre za razvoj serijacije i klasifikacije. U isto vreme igru može igrati više dece. Ova ekološka igra izrađena je od šper ploče i spakovana u platnenu vrećicu, radi lakog pakovanja i transporta.

Muzički žetoni

žetoniDrveni muzički žetoni, spakovani u pamučnu vrećicu, predstavljaju idealni dugotrajni set za muzičko opismenjavanje kroz igru. Set sadrži 60 obostrano graviranih žetona i to 14 žetona sa notnim visinama (solmizacija i abeceda), 7 žetona sa imenima povišenih i sniženih tonova, 14 žetona sa visinama u linijskom sistemu i 25 žetona sa ritmičkim vrednostima, figurama, oznakama za takt i ključevima. Igra je idealna za sve starosne grupe: za najmlađe razvoj fine motorike, prepoznavanja simbola, klasifikaciju i serijaciju a za stariju funkcionalno učenje lestvica, intervala i akorada, alat za komponovanje i mini diktate kao i proveru znanja. Postoji mogućnost personalizovanja žetona po vašim potrebama.

Muzički kalupi

18Početno upoznavanje sa muzičkim vrednostima i ključevima kroz igru za razvoj fine motorike. Ova ekološka igra se može koristiti kao slagalica, šablon za crtanje i kalup za plastelin. Ova igra doprinosi razvoju preciznosti i integracije koordinacije oko – ruka. Materijal je namenjen uzrastu već od 3 godine. Vešti pedagozi iskoristiće isti materijal i za prilagođavanje potrebama starije dece. Komplet sadrži dva ključa, celu notu, polovinu, četvrtinu, osminu i odgovarajuće pauze, sve spakovano u pamučnu vrećicu.

Drvene note

drvene notePočetno upoznavanje sa muzičkim vrednostima i ključevima kroz igru za razvoj fine motorike. Igra se može koristiti kao slagalica i šablon za crtanje a modeli sa rupicama za provlačenje pertle. Ova igra doprinosi razvoju preciznosti i integracije koordinacije oko – ruka. Materijal je namenjen uzrastu već od 3 godine. Vešti pedagozi iskoristiće isti materijal i za prilagođavanje potrebama starije dece. Kompleti sa dve table sadrže

1. ključeve, celu notu, polovinu i pauzu

2. osmine i četvrtine, note i pauze

 

KOME SU NAMENJENE MUZIČKE DIDAKTIČKE IGRE?

kombinacija igaraIgre su namenjene deci u predškolskim ustanovama, osnovnim i muzičkim školama, kao i muzičkim radionicama. Igre koriste vaspitači, učitelji i nastavnici širom regiona, kako bi se kroz igru, na neformalan način, deca upoznala sa osnovnim muzičkim simbolima i instrumentima. Iako su igre varijacija klasičnih društvenih igara, maštovitost odraslih može dovesti do još pregršt varijacija sa istim materijalima.  Kombinovanjem više kompleta memorija moguće je da igru igra veći broj dece istovremeno. Takođe, dodavanjem kartica iz drugih kompleta omogućiće bezbroj varijacija u igrama memorije. Domine mogu poslužiti i za učenje razlomaka, kao i za serijaciju i klasifikaciju notnih vrednosti. Kombinovanjem više kartica iz istog kompleta moguće je napraviti i nove igre, poput Sudoku, na primer. 

Pogledajte sve naše igre u katalogu i poručite ovde

Nalepnice za klavirske dirke

Providne nalepnice za klavirske dirke namenjene su početnom slikovnom opismenjavanju najmlađih. Komplet sadrži 30 nalepnica sa imenom nota za najmlađi uzrast, 36 nalepnica za bele dirke sa položajem u notnom sistemu i 32 nalepnice za crne dirke. Pogodno je za sve veličine klavira, harmonika i sintisajzera. Lako se postavlja na dirke i skida bez tragova.

Bim Bam čike

Igra namenjena deci različitih uzrasta za razvijanje pažnje, fine i krupne motorike, koordinacije i opažanja. Kartice sadrže dve figurice u istom položaju, u crnoj i varijanti u boji. Crnog čiku koristimo za igru Ledeni čika i pokazujemo koju pozu dete treba da zauzme kada muzika stane, a čiku u boji koristimo da dete, po zadatom modelu, nacrta odgovarajući položaj ili ga napravi od plastelina ili štapića u boji. Može se koristiti i kao Montesori material za igre sa brašnom, peskom ili pirinčem gde dete, uz pomoć četkice, štapića ili prsta, otkriva sakriveni model.

Komplet sadrži 20 kartica/40 slika veličine od A6 do A4. Dostupno kao elektronsko izdranje, spremno za štampu i plastificiranje ili već štampano i spremno za Vas!

Pogledajte sve igre u našem katalogu

PIŠI – BRIŠI IGRE

 Naša muzička radionica nudi veliki broj muzičkih radnih materijala pogodnih za svakodnevni rad sa manjim i većim grupama dece. Materijali mogu biti u digitalnoj formi pa ih sami štampate kada vam zatrebaju ili plastificirate za dugotrajnu upotrebu, ili ih naručite gotove od nas. Materijali služe za početno muzičko opismenjavanje, kako za upoznavanje sa muzičkim simbolima i terminima tako i za formalno muzičko učenje, sve to za uzrast dece od 3 do 10 godina. Veliki broj igara u kojima se sabira, oduzima, uočava, povezuje, boji i prepoznaje, pomaže vaspitačima i muzičkim pedagozima da deca najvažnije osnove muzičkog opismenjavanja dobiju isključivo kroz igru. Neki od materijala koriste dodatne muzičke igre iz naše radionice, poput muzičkih domina ili kockica, a neke se mogu koristiti samostalno. Tu je i nekoliko društvenih igara za dvoje ili više dece gde dodatno radimo na socijalnim veštinama. Pogledajte neke od materijala a kompletan spisak sa objašnjenjima pronađite u katalogu.

Bim Bam Bingo

Igra namenjena deci različitih uzrasta za razvijanje pažnje. Poput klasične igre Bingo, u ovoj verziji nastavnik izvlači nasumice muzičke domine, a deca, svako na svom plastificiranom papiru, zaokruži izvučenu kombinaciju. Pobednik je osoba koja prva sakupi 8 izvučenih domina. Materijal sadrži 12 kombinacija domina i dostupna je i u elektronskoj formi.

1

KAKO NARUČITI MUZIČKE DIDAKTIČKE IGRE?

Kompletnu ponudu igara i knjiga iz naše radionice potražite u katalogu Sve igre možete naručiti direktno popunjavanjem porudžbenice a mi ćemo vam se javiti da potvrdimo isporuku.