Bim Bam metoda

Bim Bam metoda je nastala kao rezultat rada, istraživanja, učenja, usavršavanja i promišljanja o potrebama dece i načinima kako im pomoći da razviju sve svoje kapacitete na najbolji mogući način. Bim Bam za cilj ima da ponudi proverene metode rane muzičke stimulacije i edukacije, koje će doprineti da se ljubav deteta prema muzici razvije i osnaži. Uz to, Bim Bam metoda koristi isključivo igru za postizanje rezultata, jer mi znamo da je igra najbolji način usvajanja znanja kod dece. Vodimo se idejom da naša deca ne idu na takmičenja i ne poredimo ih ni sa kim, već radimo na tome da postignu svoj trenutni maksimum kroz zabavu i radost. Mi znamo da je brzina nevažna sve dok se krećemo u pravom smeru i zato smo usmereni na dete, a ne na rezultat. On će svakako doći.

Bim Bam metoda ima širinu koju donose znanja iz metoda poput Dalkroz, Suzuki, Montesori, NTC, Valdorf, Orf, Kodalj, El Sistema i Dubrovniksve drugo što doprinosi razvoju ritma, muzikalnosti, fine i krupne motorike, koordinacije, razmišljanja unapred, strpljenja, kreiranja, slobode izražavanja, emocionalnosti, timskog rada i preuzimanja odgovornosti. Uz sve muzičke metode, važan aspekt je i individualizacija nastave prilagođena pojedincu. Jer mi znamo da je svako dete drugačije, jedinstveno i posebno i zato mu je takav tretman potreban.

Bim Bam razvija svoj program kroz razvoj autorske literature, didaktičkih i edukativnih igara, stručna usavršavanja i razmenu znanja, iskustava i energije. Konstantan rad naših predavača na ličnom usavršavanju osnova je razvoja kompletnog tima. Korist od toga je višestruka, na prvom mestu za decu, a posredno i za sve one koji rade sa njima, od vaspitača i nastavnika, preko logopeda i stručnih saradnika, do samih roditelja.

Ako planirate da otvorite svoju muzičku radionicu, možemo Vam pomoći. Iskustvo, znanje, planovi, radni materijali, literatura i stručno usavršavanje, biće Vam potrebni da spremno započnete novu avanturu. Podrška, marketing i prepoznatljivost značiće Vam kad ste na samom početku. Tako je iz potrebe da obezbedi dodatno muzičko obrazovanje deci u regionu, nastao model Bim Bam franšiza, koje rade individualno, ali pod zajedničkom Bim Bam metodom, donoseći radost muziciranja i igre u (trenutno) 16 gradova širom regiona. Po našoj metodi držimo muzičke radionice za decu od 12 meseci do 9 godina, kao i škole klavira i violine za uzrast od 4+ godina.

Za sve dodatne informacije u vezi sa otvaranjem muzičke radionice Bim Bam u Vašem gradu, kontaktirajte nas direktno na bimbambebe@gmail.com ili ovde.

Pročitajte i tekst otvaranju radionice ovde. I razmislite, šta  vas sprečava da započnete nešto svoje, drugačije i kreativno, i javite nam se ako sebe vidite u našem timu. Mi smo tu da vas podržimo!