Otvaranje Bim Bam centra

Ako razmšljate o otvaranju svoje muzičke radionice, treba vam podrška, ideje, znanje, možda baš mi imamo rešenje za Vas! U prethodnih 8 sezona naučili smo svašta, postigli mnogo, otvorili 16 lokacija i planiramo da tako nastavimo. Ako ste zainteresovani za rad sa nama, evo šta su naše preporuke.

Muzički centri Bim Bam imaju za cilj da osnaže i podrže sve dečje potencijale razvijajući muzičke sposobnosti isključivo kroz igru. Da bi u tome uspeli, naši treneri su posebno obučeni za rad sa decom svih uzrasta po Bim Bam metodi. Kroz niz seminara u trajanju od minimum 40 sati, Bim Bam treneri steknu potrebna znanja da samostalno mogu da organizuju i sprovode časove za decu svih uzrasta. Takođe, steknu i znanja potrebna za dodatni rad sa roditeljima, koji su posebna podrška u našem zajedničkom radu.

Idealan način za započinjanje edukacije neophodne za ulazak u Bim Bam svet je prisustvo Bim Bam konferenciji, koja obuhvata upravo tih 40 sati stručnog usavršavanja. Jedan od uslova za započinjanje rada na otvaranju svog centra je i stručno usavršavanje koje podrazumeva edukaciju na dva seminara: NTC i rana muzička stimulacija i Muzičke igre, kao i na Bim Bam Konferenciji koja se održava jednom godišnje, u junu i julu. Ove godine, Treća međunarodna Bim Bam konferencija održana je od 30. juna do 3. jula, u Beogradu i online. Više o temama i terminima Konferencije pročitajte ovde. Veoma nam je važno da se osećate potpuno spremno za samostalni početak rada, bez obzira na to što ćete sve vreme imati našu podršku. Ipak, pošto nismo fizički svaki put sa vama, niti je to izvodljivo niti potrebno, onda je važno da svaki trener tačno zna šta će raditi i da je sadržaj u potpunosti u skladu sa Bim Bam metodom. Zato će prisustvo na seminarima i Konferenciji biti siguran način da se potrebna znanja usvoje kao model za dalji rad.

Nakon završene obuke, treneri uz pomoć autorke Bim Bam centra i ostalih trenera, kreću u otvaranje sopstvene radionice u svom gradu. Bim Bam podrška podrazumeva pomoć:

  • u izboru lokacije;BIM BAM(3)
  • u organizaciji promo časova;
  • u izradi svih promo materijala;
  • reklamiranju na društvenim mrežama;
  • organizaciji predavanja za roditelje;
  • obezbeđivanju materijala i knjiga za rad;
  • u pisanju projekata za konkurse.

Nakon otvaranja radionice, treneri imaju pomoć i podršku u vidu stalnih besplatnih stručnih usavršavanja, korišćenja svih Bim Bam štampanih, audio i video materijala, kao i stalne razmene znanja i iskustva sa ostalim Bim Bam trenerima.

Posebna vrednost Bim Bam tima je u poštovanju različitosti znanja, iskustva i sposobnosti svakog trenera. Redovni zajednički sastanci imaju za cilj ne samo razmenu informacija i novosti, već i konstantno međusobno učenje, kreiranje pojedinačnih i zajedničkih planova, kao i prevazilaženje svakodnevnih izazova.

Ako imate pitanja, nedoumica ili ideja kako biste ostvarili svoj san, a da mi u tome možemo da pomognemo, pišite nam, rado ćemo vam pomoći u odluci.

I, dobrodošli u Bim Bam tim!