Bim Bam konferencije

Četvrta međunarodna Bim Bam konferencija

Predviđeni datumi održavanja Četvrte međunarodne Bim Bam konferencije su 29. i 30. jun, i 1. i 2. jul. U četiri dana, imaćete priliku priliku da čujete akreditovan seminar Muzikogram – slušam, vidim, razumem kao i trodnevnu konferenciju na kojoj će biti prikazan veliki broj novih autorskih muzičkih igara kao i metoda rada sa decom različitih uzrasta i potreba. Konferencija će biti održana uživo u Beogradu, kao i online preko platforme Zoom.

U četvrtak, 29. juna, novi Bim bam treneri i svi vi koji ste zainteresovani za savremene tendencije u psihologiji, pedagogiji i komunikaciji u radu, kako sa decom, tako i sa roditeljima i kolegama. Set veština potrebnih vaspitaču, nastavniku i roditelju 21. veka, biće predstavljen kroz niz korisnih vežbi, odmah primenljivih alata i primera iz prakse. Uz to, pričaćemo i o veštinama potrebnim za osamostaljivanje onih koji žele da pokrenu ili poboljšaju sopstveni posao, bilo da rade u okviru ustanove ili samostalno.

U petak, 30. juna, održaćemo akreditovani seminar Muzikogram – slušam, vidim, razumem, namenjen svima koji u radu koriste muziku, na svim razvojnim uzrastima. Cilj nam je da nakon seminara koristite već gotove ili kreirate nove grafičke prikaze kompozicija koje deca inače slušaju u vrtićkom ili školskom uzrastu. Muzikogrami predstavljaju jednostavan način za bolju koncentraciju prilikom slušanja koja dovodi do bolje pažnje i boljeg prepoznavanja i pamćenja, a svaki ima još svoje dodatne zadatke: asocijativno čitanje, sviranje telom, sviranje u orkestarskim grupama, pokret… Seminar pruža uvid u načine korišćenja grafičkih zapisa u štampanoj i video formi i načine kako da se prilagode uzrastu i potrebama pojedinca ili grupe. Seminar je akreditovan u Srbiji i Crnoj Gori.

Vikend, 1. i 2. juli posvećen je temi ovogodišnje konferencije Pedagogija na zdravim temeljima, te će deo predavanja biti posvećen metodama koje su u praksi dale dobre rezultate. U svakom danu predstavićemo neke nove muzičke igre iz različitih Bim Bam centara. Takođe, deo predavanja usmeren je konkretnim uputstvima za otvaranje muzičkih radionica i centara. Jedna od tema biće i Optimizam kao faktor uspeha,  gde ćemo detaljno sagledati kako preepoznati, usmeravati i naučiti optimistički stav i ponašanje. Poslednji dan je predviđen za predstavljanje autorskih igara učesnika kao i za sertifikaciju Bim Bam trenera. Tog dana svi učesnici prikazaće (minimum) jednu svoju autorsku muzičku igru koja će se naći i u Zborniku radova Četvrte Bim Bam konfrencije.

Svoje učešće prijavite ovde. Nakon prijave na linku, dobićete program rada, cenovnik i detaljna uputstva za dalje korake. fb event(14)

U okviru aktivnosti vezanih za Četvrtu međunarodnu Bim Bam konferenciju, pozivamo vas na Tribinu pod nazivom Efekti upotrebe igre u školskim i vanškolskim aktivnostima. Tribina će biti odžana 16. juna u 19h u Boravištancetu Fabrika snova, u Krunskoj 22.

O ovoj kompleksnoj temi, za vas će govoriti Vladislava Berga, nastavnica razredne nastave, Marijana Milošević, muzički pedagog i Matjaž Barič, v.d. generalnog direktora za predškolsko i školsko obrazovanje u Mistarstvu za obrazovanje Slovenije. 

Neke od važnijih tema koje ćemo obuhvatiti ovom tribinom su važnost igre uobrazovanju, način kreiranja igre koja razvija znanja, veštine i sposobnosti dece, uticaj muzičke igre na intelektualni, psihofizički, emocionalni i socijalni razvoj kao i prepoznavanje i ulaganje u potencijal deteta. Tribina je namenjena zaposlenima u obrazovanju i roditeljima.  Prijave su na linku ovde.

google(12)

Treća međunarodna Bim Bam konferencija odrzana je od 30. juna do 3. jula 2022. godine u Beogradu i online. Okupila je preko 40 učesnika iz više zemalja, među kojima su bili oni koji su ostvarili uslov za dobijanje sertifikata za Bim Bam trenera. U okviru konferencije održan je i akreditovani seminar Muzičke igre. Nakon završenih prezentacija autorskih igara, svi učesnici su poslali svoje igre u pisanoj formi pa smo i ove godine sve prikupljene igre stavili u još jedan Zbornik radova. Više o sadržaju ovog Zbornika pročitajte ovde.

google(5)

 

Druga Međunarodna Bim Bam konferencija

Konferencija

Konferencija je održana od 30. 6.  do 4. 7. i okupila je učesnike iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Preko 40 učesnika je u 5 dana imalo priliku da uči od stručnjaka iz različitih oblasti:  dr Ranko Rajović, Marijana Milošević, Vladica Vasić i Tatjana Šokčić podelili su svoja znanja i iskustva iz oblasti učenja, muzike i psihologije.

Poslednjeg dana Konferencije, predstavljeno je preko 30 novih muzičkih igara koje su zabeležene i objavljene u drugom Zborniku radova Bim Bam konferencije. Više o ovom izdanju pročitajte ovde.

 

Prva Bim Bam konferencija, jul 2020.

Nakon šest godina rada, istraživanja, ideja, razmena iskustava, putovanja, stotina dece, roditelja, vaspitača i nastavnika, Bim Bam vas sa ponosom poziva na prvu međunarodnu konferenciju o značaju ranog razvoja, savremenom obrazovanju i ličnom pristupu detetu i odraslom.

Svoje bogato znanje i iskustvo želimo da podelimo sa svima koji rade sa decom bilo kao vaspitači i nastavnici, bilo kao roditelji.

Program obuhvata stručne akreditovane seminare, i to one koji su se u poslednjih nekoliko godina pokazali kao najtraženiji i najkorisniji. U pitanju su seminari Muzičke igre kao deo odrastanja i učenja (1.7.2020) i NTC i rana muzička stimulacija (2-3.7.2020). U nastavku će biti održana stručna konferencija, koja će okupiti aktivne Bim Bam trenere i sve one koji će to postati u narednom periodu, kao i sve zainteresovane učesnike, koji će biti u prilici da vide, čuju, probaju i nauče šta je to Bim Bam metoda, koje su nam vrednosti, u šta verujemo i kako stižemo do rezultata.

U četvrtak, 25.6.2020. u 18h u prostoru HR Centra, Resavska 48/12, biće održana prva Bim Bam tribina, koja za cilj ima razmenu znanja i iskustava o značaju ranog razvoja kod dece. Pričaćemo o tome kada je pravo vreme za odredjene aktivnosti, šta deca mogu, treba i smeju da rade u odredjenom uzrastu i šta je to što može da se nauči samo u detinjstvu. Tema će biti i šta je zajedničko za sve uspešne roditelje i njihovu decu i kako to da razvijemo i kod nas samih.