Bim Bam konferencije

Treća međunarodna Bim Bam konferencija

Predviđeni datumi održavanja Treće Bim Bam konferencije su 30. jun, kada će biti održan seminar Muzičke igre, i 1, 2. i 3. jul kada će biti održana sama Konferencija i sertifikacija novih Bim Bam trenera. Ove godine ćemo posebnu pažnju posvetiti otvaranju radionica, kako Bim Bam centara tako i radionica uopšte, a posebno važna tema biće Body percussion koju smo, zbog online rada, previše zapostavili u poslednje dve godine. Prijavite se ovde i dobićete mejl sa svim dodatnim informacijama. Računajte i na popuste za rane uplate!

Prvog dana Konferencije održaćemo seminar Muzičke igre i posvetiti se više nego obično sviranju telom i muzikogramima. Online okruženje nas je prilično udaljilo od ovih tema, ali, sada je pravo vreme da se vratimo na početak.Poseban akcenat biće i na samostalnom kreiranju igre, baš onakve kakvu vi želite za svoju decu.

Drugi dan predviđen je za sve vas koji do sada niste učestvovali na našim Konferencijama kako bismo vam obezbedili da se upoznate sa osnovnim konceptima Bim Bam metode rada. Konferencija, koja ove godine ide pod imenom #SamoStalno, doneće odgovore na to kako započeti sopstveni posao, koji su vam uslovi potrebni, kako da znate da je to prava stvar za vas, kako da prepoznate ko vam je podrška, kako postaviti ciljeve i kako pratiti da li sve ide kako treba. Prvog dana ćemo se posebno pozabaviti kako prepoznati na koji način deca najbolje uče i kako se motivišu, kako se obraćati roditeljima i kako biti uvek spreman za čas, bez obzira na sve što je moglo da krene naopako. Radićemo i na vašim prezentacionim veštinama kako bi bili sigurni u sebe kada svoj rad, znanje i iskustva predstavljate drugima.

google(5)

Subota je dan kada će se na istom mestu sresti oni koji već sprovode Bim Bam program i oni koji će to tek početi. Imaćete priliku da upoznate Bim Bam tim i da razmenite iskustva sa njima, da vidite različite modele rada koji su u direktnoj vezi sa potrebama i ponudom, željama i mogućnostima svakog trenera ponaosob. Upoznaćete se sa najboljim primerima prakse različitih Bim Bam centara i najtežim situacijama koje smo do sada imali. Tuđa iskustva su uvek važna jer nam pomažu da prevaziđemo krize, sumnje i dvoumljenja. Učićemo iz zajedničkih iskustava ali ćemo se posvetiti i nekim novim temama i unapređenju ličnog rasta. I ovaj dan proteći će u znaku ličnog preispitivanja i dodnošenja odluka u sigurnom okruženju, pravljenju planova i načinu funkcionicanja samostalnog biznisa. Uz sve ovo, spemamo vam veliki broj novih igara koje ćete probati i tokom trećeg dana konferencije. Akcenat je ponovo na sviranju telom ali i na muzikogramima i novim Bim Bam materijalima.

Važna napomena: Ova konferencija je namenjena svima onima koji žele da otvore svoje radionice, centre, školice… kao i onima koji već negde rade i žele da usavrše svoja znanja i veštine. Za neke će to biti Bim Bam centar, za neke ne, ali znanje će biti za sve isto!

Poslednji dan Treće međunarodne konferencije biće posvećen autorskim muzičkim igrama koje će prikazati i novi i stari Bim Bam treneri. Svi učesnici imaju zadatak da pripreme i prikažu jednu muzičku igru koja može biti u potpunosti originalna, ili koja je obrada neke već postojeće društvene ili edukativne igre. Učesnici mogu da pripreme materijale koji su potrebni kako bismo sve probali na licu mesta, da je objasne ili da je snime pa prikažu na Konferenciji. Nakon završetka konferencije, svi učesnici će dobiti uputstvo kako da svoju igru napišu za treći Zbornik radova koji ćemo objaviti u elektronskoj formi na jesen.

Svi učesnici će dobiti uverenje o učešću na Konferenciji u odnosu na broj sati edukacije kojoj su prisustvovali. Svi koji ispune uslov o minimum 40 sati stručnog usavršavanja u organizaciji Bim Bama, dobiće i sertifikat da su ispunili uslove za Bim Bam trenera, sa kojim mogu da otvore svoj Bim Bam centar.

igre

Obezbedili smo i popuste za rane uplate, prijavite se i obezbedite svoje učešće. Pogledajte iznose kotizacija i iskoristite povoljnosti za plaćanje.

Druga Međunarodna Bim Bam konferencija

Konferencija

Konferencija je održana od 30. 6.  do 4. 7. i okupila je učesnike iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Preko 40 učesnika je u 5 dana imalo priliku da uči od stručnjaka iz različitih oblasti:  dr Ranko Rajović, Marijana Milošević, Vladica Vasić i Tatjana Šokčić podelili su svoja znanja i iskustva iz oblasti učenja, muzike i psihologije.

Poslednjeg dana Konferencije, predstavljeno je preko 30 novih muzičkih igara koje su zabeležene i objavljene u drugom Zborniku radova Bim Bam konferencije. Više o ovom izdanju pročitajte ovde.

 

Prva Bim Bam konferencija, jul 2020.

Nakon šest godina rada, istraživanja, ideja, razmena iskustava, putovanja, stotina dece, roditelja, vaspitača i nastavnika, Bim Bam vas sa ponosom poziva na prvu međunarodnu konferenciju o značaju ranog razvoja, savremenom obrazovanju i ličnom pristupu detetu i odraslom.

Svoje bogato znanje i iskustvo želimo da podelimo sa svima koji rade sa decom bilo kao vaspitači i nastavnici, bilo kao roditelji.

Program obuhvata stručne akreditovane seminare, i to one koji su se u poslednjih nekoliko godina pokazali kao najtraženiji i najkorisniji. U pitanju su seminari Muzičke igre kao deo odrastanja i učenja (1.7.2020) i NTC i rana muzička stimulacija (2-3.7.2020). U nastavku će biti održana stručna konferencija, koja će okupiti aktivne Bim Bam trenere i sve one koji će to postati u narednom periodu, kao i sve zainteresovane učesnike, koji će biti u prilici da vide, čuju, probaju i nauče šta je to Bim Bam metoda, koje su nam vrednosti, u šta verujemo i kako stižemo do rezultata.

U četvrtak, 25.6.2020. u 18h u prostoru HR Centra, Resavska 48/12, biće održana prva Bim Bam tribina, koja za cilj ima razmenu znanja i iskustava o značaju ranog razvoja kod dece. Pričaćemo o tome kada je pravo vreme za odredjene aktivnosti, šta deca mogu, treba i smeju da rade u odredjenom uzrastu i šta je to što može da se nauči samo u detinjstvu. Tema će biti i šta je zajedničko za sve uspešne roditelje i njihovu decu i kako to da razvijemo i kod nas samih.