Muzičke igre, naš najpopularniji seminar

Šta uopšte seminare čini popularnim, pitate se možda sada, dok čitate ovaj naslov? Nakon 10 godina iskustva u organizaciji i održavanju autorskih seminara akreditovanih kod nadležnih ministarstava, ono što mogu sa sigurnošću da vam kažem je – kvalitet! I sada vi mislite, pa naravno da je kvalitet, šta bi drugo moglo da bude? Ali, kvalitet ima mnogo različitih nivoa.

Od kada je seminar akreditovan, 2014.godine, verujem da nismo održali dva ista. To je razlog zašto nam se učesnici iz godine u godinu vraćaju – znajući da će svaki put dobiti nove ideje za rad. Menjali smo teme, sadržaj, tip igara, uvek sve po malo. Uvek sa idejom da može to još bolje, raznovrsnije. U međuvremenu se pojavila i knjiga “Više od muzičke igre” pa se onda sadržaj i sa njom dosta usklađivao. Onda smo napravili i društvene didaktičke muzičke igre pa smo i to uvrstili u sadržaj obuka. Prošlog leta stigla je i nova radna sveska “Više od muzičke sveske” upravo za razvoj muzičke pismenosti najmlađih i to isključivo kroz igru, pa smo i to odmah iskoristili i stavili u sadržaj. Teme smo proširili i jasno definisali, i dalje neprestano dodajući sadržaj iz prakse.

Naši učesnici kažu da je ovaj seminar zanimljiv, kreativan, zabavan, koristan, jasno definisanih ciljeva, prepun ideja koje se lako transformišu i adaptiraju različitim uzrastima i nivou znanja. Dinamičan je, sa mnogo demonstracija na licu mesta, uz mnogo učenja, promišljanja i planiranja gde to primeniti i na koji način.

Ono što je dodatna vrednost naših seminara je to što je odmah primenljiv, već sutradan se nađe u vrtiću i školi i, onog trenutka kada ga isprobate sa decom, bude vam jasno da ste pronašli odličan pristup, alat i metodu u isto vreme.

Seminar obuhvata 8 različitih oblasti važnih za razvoj muzičkih sposobnosti kod dece već od godinu dana pa naviše a ono na šta smo najviše ponosni je to da su muzičke igre uvek takve da su mnogo više od muzičke igre. Uz njih razvijamo matematičke, logičke, motoričke i grafomotoričke sposobnosti; one podstiču razvoj disanja, govora, koordinacije, slušanja i povezivanja; uz njih se deca muzički opismenjuju i dobijaju konkretna znanja; igre povezuju znanja iz drugih oblasti u skladu sa uzrastom dece a posebno je važan momenat da oni sami mogu da igre dalje nadograđuju.

I još nešto: Uvek dajemo sve od sebe da učesnike motivišemo da sve probaju, da pronađu ono što im najviše odgovara i ono što im najviše treba. Da igre transformišu i koriste na najrazličitije načine Samo tako će seminar nastaviti da živi!

Ne znam tačno koliko puta je ovaj seminar održan u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Republici Srpskoj u poslednjih 6 godina i ne znam tačno koliko je učesnika do sada na njemu učestvovalo. Ono što znam da smo u Leskovcu pre nekoliko godina postavili rekord kada se za seminar prijavilo čak 84 vaspitačica i kada smo u Banja Luci prošle godine planirali 20 učesnika a na kraju ih je bilo preko 40.

Radujemo se što ćemo organizovati ponovo ovu edukaciju u okviru prve međunarodne Bim Bam konferencije i što će mnogi biti u prilici da saznaju zašto je ovo naš najpopularniji seminar!

Prijavite se na vreme, rezervišite datum, 1. juli samo što nije!

P. S. Prijavu popunite ovde a cenovnik za kotizacije pogledajte ovde. Sve dodatne informacije pronađite ovde.

Marijana Milošević Simić

Bim Bam

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s