Kada bih ja imala muzičku radionicu…

Jeste li nekada čuli svoje prijatelje ili poznanike da su nezadovoljni svojim poslom? Jeste li čuli da neko kaže: E, da ja imam svoju firmu… (radionicu, vrtić, školu… ) Ili ste nekad i sami to pomislili? Onda sam sigurna da će vam dobro doći sledeći tekst.

Kada sam ja rešila da otvorim Bim Bam, a ima tome tačno 7 godina, ponašala sam se kao i svaki prosečni balkanac. Samo još ovo da uradim, pa još ovo da mi se složi, pa nije sada vreme, pa lepo ti kažu ljudi da ti to ne treba… Do jednog trenutka. Tada sam shvatila da se nikada ništa neće idealno poklopiti i da je moj perfekcionizam zapravo odraz sopstvene nesigurnosti. Ko kaže da sve mora da bude savršeno? Ko kaže da sve mora biti onako kako je u mojoj glavi? Da li je to što sam ja zamislila zaista izvodljivo? A onda sam shvatila i da samo ja imam nekakva očekivanja. Roditelji ne mogu da znaju šta tačno ja hoću da postignem, bebe još manje. Da li čas treba da bude 30 do 45 minuta, kao što je svuda u svetu, ili je 60 baš prava mera za Beograd, guzvu u saobraćaju, problem sa parkingom i slične (ne)bitne stvari. Eto, takve stvari su mene mučile. A zapravo, onda sam shvatila, baš na tim (ne)bitnim stvarima, da roditelji nemaju očekivanja. Ne takve vrste. Za 6 godina niko se nikad nije požalio da je čas predugačak, uglavnom su hteli da ostanu još. I baš u to vreme čula sam i jednu veliku mudrost digitalnog marketinga a to je, ona čuvena, da treba samo početi. Kako god, sve će se usput složiti. I tako sam ja počela.

Danas, posle 6 godina, mislim da je to najvažnije. Početi. Ništa nema od priče, maštanja, želje. Dok se želja ne stavi na papir, dok se ne suočite sa sopstvenim strahovima, izazovima, neprijatnostima, nema napretka. A kad se krene, nekako se sve složi. Čitav kosmos vas podrži. Prosto ne stižete da ispratite toliku energiju, ideje i povratne informacije. Uđete u drugi film. A u tom drugom filmu, sve je moguće.

Nema neuspeha. Postoji samo povratna informacija.

Ove jeseni, Muzička radionica Bim Bam otvara nove lokacije, nove gradove, nove države. Želimo da budemo dostupni svima koji žele da unaprede sopstveni rad, da svoje znanje ponude na drugačiji način i da od toga dodatno zarade ili im to bude osnovni vidpaperplanemaking finansiranja. Zato izvolite, pridružite nam se. Tu smo da vas podržimo jer mi znamo kako. Prilagođavamo se vašim potrebama jer, kao što je pristup deci potuno individualan, tako je i pristup radionicama jedinstven. A svako od nas je jedinstven. I mi to poštujemo.

I na kraju, moj vam je savet, ako se plašite kako će sve to da izgleda, a i ako se ne plašite… Zapitajte se: Šta je najgore što može da se desi? Pa to “najgore” i nije tako strašno, zar ne? Barem znate da ste probali, znate šta može, šta ne. Nešto ste naučili. I što bi mi u NLP-u rekli, Nema neuspeha, postoji samo povratna informacija. Zato, počnite. Kad, ako ne sad?

Ako sebe vidite u ovoj priči, ako osećate da ste na pravom mestu, javite nam se na bimbambebe@gmail.com. Svašta je moguće kad se kreativci udruže!

Marijana Milošević

Bim Bam

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu.

 

One thought on “Kada bih ja imala muzičku radionicu…

Leave a comment